FINANSIERING

Vill ni söka andra pengar för att kunna genomföra en bra idé?


... eller hitta inspiration för att göra er stadsdel ännu bättre? 

Andra finansiärer för projekt


För att hitta finansiärer till sitt projekt behöver man ha en idé, vara beredd att lägga ner tid och engagemang för att fundera, svara på frågor och fylla i blanketter. Det kan kännas stort och svårt första gången, men det kan verkligen löna sig. Och om det lönar sig kommer det förstås gå lättare nästa gång!Här finns en sammanställning av tips att kika på:


Hos Gävle kommun finns möjlighet att söka pengar!
“Projektstöd kan sökas av ideella föreningar som vill genomföra större och nyskapande projekt som innebär arbete som pågår under en längre tid. Projektet ska ha en tydlig start och vara en process som mynnar ut i ett eller flera offentliga kulturevenemang och/eller publika aktiviteter.”


Läs mer: https://sjalvservice.gavle.se/oversikt/flowoverview/3576


Allmänna Arvsfonden
Det finns massor med specifika fonder och stiftelser som har pengar man kan söka, Allmänna Arvsfonden har listat ett antal. Där kan ni också testa om er projektidé kan få pengar från Arvsfonden.


Läs mer: https://www.arvsfonden.se/ansokan/andra-finansiarer


Jämställdhetsmyndigheten

  Jämställdhetsmyndigheten utlyser olika bidrag att söka till aktiviteter och projekt som främjar jämställdhet. Här är det bra att hålla koll för det dyker upp nya möjligheter vart efter.


  Läs mer: https://jamstalldhetsmyndigheten.se/sok-statsbidrag/


  Change X Hitta idéer, fonder och grupper

  ChangeX är en plattform som levererar beprövade idéer och finansiering direkt till alla som är redo att leda projekt med hög inverkan i sina communities.


  Läs mer: https://www.changex.org/se/social-innovations


  Postkodstiftelsen

  Grannskapsinitiativet – För levande, öppna och tillgängliga grannskap. Svenska ideella organisationer som arbetar på lokal nivå kan göra viktiga insatser för ett levande, öppet och tillgängligt samhälle. Genom små och snabba stöd till projekt i närområdet vill Postkodstiftelsen stärka gemenskapen mellan människor och bidra till ökat välbefinnande och hälsa.


  Läs mer: https://postkodstiftelsen.se/grannskapsinitiativet/


  Drivkraftsfonden

  En fond som drivs av Gävle Energi för att bidra till positiva effekter för gävlebor.

  Läs mer: klicka här

  Vill du bolla med samordnare för Stadsdelsnätverken i Gävle?

  Kontaktuppgifter finns i rutan nedan: